Popcorn met chocolade
Snack alert, popcorn met chocolade! Popcorn doet mij standaard aan mijn jeugd denken. Met vriendinnen naar de cinema gaan en de grootste zak popcorn bestellen. Nog steeds als ik popcorn ruik doet dit mij daaraan denken. In de zomer hebben we af en toe van die regendagen waardoor we meer zin hebben om in de zetel te liggen, goede film op te zetten en zak popcorn te eten. Vandaar dit recept om zorgeloos te kunnen genieten! Hieronder kan je alvast het recept terugvinden van mijn popcornfavoriet.
Popcorn kan je maken zoals je deze zelf lust. Zo kan je variëren met bijvoorbeeld:
- Paprikapoeder
- Kaneel & honing
- Tijm & Parmezaanse kaas
- Chilipoeder
Pindanoten & honing
Popcorn die je koopt in de cinema is vaak gedrenkt in ongezond vet of bestrooid met veel zout of suiker
Deze varianten zijn super eenvoudig en gezonder dan de popcorn die je koopt in de bioscoop. Vaak zijn deze gedrenkt in ongezond vet of bestrooid met heel veel zout of suiker. Zelf je eigen popcorn maken en pimpen is dus de boodschap! Een heerlijke verwenning voor zowel jong als oud.
Popcorn met chocolade
Smakelijk, Liefs Chiara
Ingrediënten
- Half kopje maïskorrels
- 25g pure chocolade
- Snuifje grof zeezout
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Neem een plastieken vershoud doos.
- Doe hier een dun laagje pofmaïs in en plaats het deksel erop. Doe het deksel niet volledig dicht.
- Zet deze doos in de microgolf ongeveer 4à 5 minuten op 750 Watt.
- Strooi met een lepel de chocolade over de popcorn.
- Kruid af met een snuifje zeezout
- Serveer