Mini loempia's

09-10-2020

Vandaag heb ik met plezier nog eens iets gemaakt met filodeeg, ik heb gekozen om zelf loempia's te maken. Ik heb deze gevuld met een soort van pikante gehaktvulling en wat extra groenten erin. Daarna bak ik ze in de oven en ik serveer ze met wat extra cilisaus en eventueel ook een yoghurt dip. Op die manier heb ik een lekker en snel hapje in elkaar geflanst. 

Ik had er enkele mee gemaakt en ook wat soep erbij geserveerd als hapje en voor ons werd het hierdoor een avondmaal. Dus pas op, want de loempia's vullen echt. Je kan ze ook gerust invriezen (voor het bakken en zonder bevroren filodeeg) en dan klaarmaken wanneer je zin hebt.

Ik had er redelijk wat gemaakt (voor moest er 1 mislukken, zodat ik er nog genoeg had voor op de foto), ik ga deze dan eten als middagmaal met een salade erbij. Dan heb ik eigenlijk ook alles binnen en de yoghurtsaus is dan gewoon als dressing. 

Mini loempia's

Ingrediënten:

  • Filodeeg
  • 200g gemengd gehakt
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 puntpaprika
  • 1 à 2 lente-uitjes

Bereidingswijze:

  1. Snijd de lente-uitjes en de puntpaprika in kleine blokjes.
  2. Doe het gehakt in een pan en begin deze aan te bakken. Voeg de groenten toe en bak het geheel goed aan.
  3. Voeg de zoete chilisaus toe en meng alles goed onder elkaar en bak nog eventjes verder.
  4. Neem het filodeeg en snijd deze in lange repen. Maak een klein worstje en leg deze in het begin van het filodeeg. Rol de loempia's op en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. 
  5. Bak de loempia's gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Dien op met nog wat extra chilisaus en geniet ervan!

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?