Kokos - haverwafels

10-11-2020

Hier ben ik weer met een variatie voor het ontbijt en verassing ik heb terug wafels gemaakt. Vandaag heb ik geëxperimenteerd met de kokosyoghurt van alpro, want ik wou een kokoswafel maken en zo krijg je een andere smaak. Daarnaast heb ik er ook havermout aan toegevoegd en wat kokos om het af te werken.

Deze wafels zijn in mijn ogen een stukje exotischer, dus heb ik ze geserveerd met nog wat kokosyoghurt en daarnaast wat ananas (en koffie natuurlijk). Dit zorgt ervoor dat het echt volledig anders is, maar wel leuk om te eten als ontbijt.

Het deeg is volledig anders dan het deeg dat ik normaal gebruik voor mijn havermoutwafels. Het is een pak dikker en hierdoor moet je best wel opletten hoeveel je in je wafelijzer doet. Ik merkte ook op dat ik ze niet mooi bruin kon bakken in mijn ijzer. Niet dat ik dit erg vindt, maar hierdoor is het soms wat moeilijker om te weten of ze klaar/gaar zijn of niet. Meestal wacht ik dan totdat de stoom niet meer uit het ijzer komt.

Ik heb deze wafels zelf nog niet proberen in te vriezen, want ik had er maar een aantal gemaakt en deze waren redelijk snel op. Want thuis heb ik iemand rondlopen die verzot is op wafels, dus ik weet dat ik dan ook snel moet zijn met mijn foto. Dit ga ik later nog eens uitproberen, ik denk dat dit wel zou kunnen, maar ben het niet zeker.

Kokos - haverwafels

Ingrediënten:

  • 150g havermout
  • 200g kokosyoghurt
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels kokosschilfers

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en blendt het geheel zodat de eitjes lichtjes opgeklopt zijn en de havermout lichtjes gemalen is. Er mogen nog wat stukjes in zitten, maar niet te veel.
  2. Warm je wafelijzer op en begin met het bakken van de wafels. Pas op het is een redelijk vloeibaar deeg, dus dit kan ervoor zorgen dat je er eerst teveel in doet. Heb ik zelf ook meegemaakt met de eerste wafels.
  3. Dien op met wat fruit en yoghurt en geniet ervan.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?