Groene shashuka

16-07-2020

Eitjes vind ik zelf overheerlijk om te eten en daarom dat ik vorig jaar rond deze tijd eens heb geëxperimenteerd met shashuka. Nu ongeveer een jaar later, wou ik het nog eens volledig anders doen, ook omdat ik het anders beu zou worden. Dus toen ik op instagram vaker groene shashuka's zag passeren, was ik geïntrigeerd.

Daarom dat ik ook mijn eigen groene shashuka heb gemaakt. Ik ben begonnen met het maken van een soort van groene smoothie waarin ik dan nog enkele gewone groenten doe, zodat ik ook wat bite heb. En dit combineer ik dan met de eitjes (mmm) en als afwerking ook nog wat basilicum en feta. Ik vond het zelf alvast een geslaagd resultaat!

Mijn vriend was er minder fan van, maar aangezien dat hij sowieso al minder graag groene groenten eet, had ik dit wel kunnen verwachten. Hopelijk kan je het jou wel bekoren en is het een receptje die je ook graag gaat eten. Shashuka kan perfect gegeten worden als ontbijt, dan is het eerder een hartige variant. Of je kan ervoor kiezen om het te eten als lunch of avondmaal. De keuze is eigenlijk aan jou!

Groene shashuka

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 handen spinazie
 • 1 hand basilicum (en extra voor de afwerking)
 • 1 courgette
 • 1 groene paprika
 • 100g groene aspergepunten
 • 1 hand diepvrieserwten
 • 1 eetlepel olie
 • 4 eieren

Bereidingswijze:

 1. Was alle groenten en maak van de helft van de courgette, courgetti en snijd de rest in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes.
 2. Doe de courgetteblokjes, paprika, basilicum en spinazie in een blender en blend het geheel. 
 3. Doe de olie in een pan en begin hierin de courgetti en aspergepunten in aan te bakken. Voeg na ongeveer een 5 tal minuten de erwten toe en laat ook eventjes meebakken. Blus het geheel met de "groene smoothie" en breng aan de kook. Kruid naar eigen smaak af.
 4. Als het kookt, maak kuiltjes in de saus en doe hierin telkens een eitje om te pocheren.
 5. Laat het geheel pruttelen totdat de eitjes gaar zijn.
 6. Die op met nog wat extra basilicum en eventueel wat verkruimelde feta en brood en geniet ervan!

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?