Eggy in a avocado

24-06-2018

Vandaag is het zondag en voor de meeste onder ons betekent dit dat we eens een ander ontbijtje eten. Vandaag heb ik dit ook gedaan, ik heb gekozen voor een heerlijk hartig gerechtje. Ik vind dat ei en avocado een 'match made in heaven' zijn. Daarom dacht ik eerst aan mijn traditionele toast met avocado en een spiegeleitje, maar ik heb ervoor gekozen om dit toch eens anders te maken. Een avocado gevuld met een eitje gebakken in de oven en dan enkele brood'stammetjes' die geroosterd zijn en heerlijk om mee te dippen.

Je leest het misschien, voor mij is dit alvast het ideale ontbijtje en geloof me, het vult ook extreem goed. Dit komt natuurlijk door de gezonde vetten die we in de avocado vinden, maar ook door de eiwitten in het eitje. Om dit ontbijtje nog een extra gezondheidsboost te geven, combineer ik het ook graag met wat vers fruit. Ik heb er vandaag voor gekozen om tijdens het wachten (het mot toch een kwartiertje in de oven) al te beginnen met het uitlepelen van een kiwi.

Hier vind je alvast het receptje, dit heb ik geschreven voor 1 persoon. Je kan het dus makkelijk aanpassen om klaar te maken!

Ingrediënten:

 • 1 avocado
 • 2 eitjes
 • Peper
 • 2 sneetjes volkoren brood (getoast)

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snij de avocado in de helft en haal de grote pit er uit.
 3. Schep met een lepel een beetje vruchtvlees eruit zodat je een grotere holte krijgt.
 4. Leg de 2 helften in een ovenschaaltje (zorg dat ze niet omvallen).
 5. Klop de eieren los in een kom en kruid met peper.
 6. Verdeel het mengsel over de 2 helften.
 7. Bak gedurende 15 minuten bij 180 graden.
 8. Serveer samen met getoast brood.