Frozen yoghurt bars

02-08-2020

Vandaag deel ik met plezier een receptje die ik dit weekend heb gemaakt als food prep voor de hittegolf van volgende week. Ik heb frozen yoghurt bars gemaakt, zo heb ik een gezond tussendoortje die ook super verfrissend is.

Het is een beetje zoals een cheesecake of een yoghurttaart, want ik werk ook met een koekjesbodem. Maar het is dan natuurlijk wel bevroren. De koekjesbodem heb ik gemaakt met havermoutkoekjes die ik heb fijngemalen en gemengd met margarine. Op die manier heb ik een lekker bodem.

De yoghurt bars zelf heb ik gemaakt met de alpro greek style. Deze is iets dikker van textuur en bevat daarnaast ook nog veel eiwitten, dus ideaal als tussendoortje. Voor de smaak heb ik diepvries rood fruit gebruikt die ik onder de alpro mix (kan dus ook als een smoothiebowl of nice cream zo gegeten worden). Ik vond het iets te zuur, dus ik heb er ook nog een eetlepel honing onder gemengd. Dit kies je natuurlijk zelf en is naar eigen smaak.

Alles in een mooie vorm doen en dan afwerken met verse vruchten (braambessen en blauwe bessen. Invriezen en je kan er van genieten. Ik heb het ongeveer 2 uur ingevroren en dan gesneden, anders gaat dit moeilijker zijn, maar het lukt wel nog. De gesneden stukken doe ik dan in een doosje en dan is de food prep voor de verfrissende tussendoortjes van volgende week klaar. Ik ga er vandaag al eentje eten met uiteraard mijn obligatoire koffie.

Frozen yoghurt bars

Ingrediënten:

  • 1 pot alpro greek style
  • 1 eetlepel honing
  • 250g diepvries rood fruit
  • 100g braambessen en blauwe bessen
  • 100g havermoutkoekjes
  • 50g margarine

Bereidingswijze:

  1. Blend de havermoutkoekjes fijn en smelt ondertussen de margarine. Meng deze onder de havermoutkoekjes. Doe het mengsel in een met bakpapier bedekte vorm (of met een folie om het makkelijk eruit te halen) en druk de bodem aan.
  2. Doe de alpro, het diepvriesfruit en de honing in een blender en blendt totdat je een smeuïge massa hebt. Proef en voeg eventueel meer fruit of honing toe naar eigen smaak.
  3. Doe de massa op de bodem en versier met het verse fruit. Stop de vorm in de diepvries en laat dit 2 uur opstijven. Haal het dan uit de diepvries en snijd in de gewenste vormen. Vries daarna terug in!

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?