Bloemkoolsteak

21-01-2021

Bloemkool, het is en het blijft toch 1 van mijn lievelingsgroenten. Daarom dat ik vandaag voor donderdag veggiedag het nog eens wou klaarmaken op een andere manier. Ik heb ervoor gekozen om eens te werken met een bloemkoolsteak. 

Het klinkt misschien ingewikkeld of dat je veel attributen gaat nodig hebben, maar eigenlijk is het super simpel. Het is je bloemkool in dikke sneden snijden, kruiden en grillen. Easy peasy dus! Het is lekker om klaar te maken in een grillpan, maar in de zomer maak ik het ook graag klaar voor op de barbecue.

Bij de bloemkoolsteak serveer ik meestal geroosterde kikkererwten of wat hummus, dit voor de eiwitten. En vandaag heb ik er ook quinoa met extra kruiden eronder bij geserveerd, op die manier heb ik een volledige maaltijd. Om eerlijk te zijn, ik zou het duren om enkel de bloemkool te eten, gewoon omdat ik er zo verzot op ben!

Bloemkoolsteak

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 4 eetlepels olie
  • 1/2 citroen
  • 1 grote koffielepel za'atar
  • Peper en zout
  • Chilivlokken

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd deze dan in plakken. Zorg ervoor dat deze plakken dik genoeg zijn, zodat je dit makkelijk kan grillen en omdraaien
  2. Meng de olie met de zeste van 1/2 citroen en voeg alle kruiden toe en meng alles goed onder elkaar.
  3. Besmeer de plakken bloemkool met de olijfolie en bak deze in de grillpan.
  4. Bak langs elke kant gedurende 5 minuten. Als de sneden heel dik zijn, dan zet je best de grill wat lager om na te garen.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?