Warm havermout ontbijt
07-01-2019
Tijdens de week eet ik vaak granola met fruit en yoghurt als ontbijt. Snel klaar, lekker en gezond. Perfect voor een drukke werkweek.
Tijdens het weekend heb ik wat meer tijd en daar maak ik graag gebruik van om nieuwe receptjes uit te proberen. Zo kwam ook het volgende receptje tot stand. Een warm ontbijt vers uit de oven met havermout en rode vruchten afgewerkt met heerlijk smeltende chocolade. Het deed me bijna denken aan een dessert. Wie zou daar nu niet graag zijn dag mee beginnen?
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 kleine appel
- 50 g blauwe bessen (of ander rood fruit)
- 1 ei
- 200 ml halfvolle melk (of plantaardige drank)
- 1 el esdoorn siroop
- 100 g havermout
- kaneel
- pure chocolade (min. 70% cacao)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appel in stukjes en meng met de blauwe bessen. Voeg onderaan toe aan de ovenpotjes.
- Klop het ei los, voeg de melk, esdoorn siroop, havermout en kaneel toe. Meng en laat even staan.
- Giet vervolgens het mengsel over het fruit en plaats gedurende 20 min in de oven.
- Haal nadien uit de oven en rasp er wat pure chocoladeschilfers over.
NOG ENKELE TIPS
- Mag
het wat pittiger? Voeg dan naar smaak ook nog wat gember toe en meng
met het fruit. Het past perfect bij dit winters warm gerechtje.
- Teveel werk voor 's morgens? Maak de potjes alvast klaar de avond voordien en bewaar ze in de koelkast.
- Nog een portie over? Nadien ook lekker koud of als dessert. Warm gerust nog even opnieuw op en serveer met een toefje Griekse yoghurt.