Vis en papilotte

01-06-2020

Vandaag hebben we een extra dagje vrij, maar voor mij was het een lastig dagje. Ik heb mij een hele dag bezig gehouden met aan de ene kant administratie en daarnaast ook voorbereiden op de verdediging van mijn eindwerk morgen. Want ik ben momenteel nog een postgraduaat aan het volgen, dus dat is ook eventjes bezig zijn.

Daarom dat ik gekozen heb om vanavond toch een gemakkelijk receptje op tafel te toveren. Namelijk vis en papilotte met peterselie-aardappelen. Dit is lekker en snel klaar, dus de ideale combinatie aangezien het vandaag toch wat drukker is dan verwacht. 

Je kan het pakketje klaarmaken in de oven, maar dit kan natuurlijk ook op de BBQ. Wat waarschijnlijk nu veel mensen aan het doen zijn met het mooie weer. dan kan je alleen niet werken met bakpapier zoals dat ik gedaan heb, want dit zou in brand schieten. Je kiest dan dus beter voor aluminiumfolie.

Ik heb gekozen voor groenten in mijn pakketje die ik zelf lekker vind en die, volgens mij, ook goed bij elkaar passen, namelijk selder, prei, venkel, wortel en champignons. Om af te werken heb ik er gekookte aardappeltjes bij geserveerd. Dit vond ik een beetje saai, dus heb ik ze bestrooid met vers gesnipperde peterselie. Zo hebben ze wat meer kleur en smaak. 

Vis en papilotte

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 180g kabeljauw
 • 4 grote champignons
 • 1/4 venkel
 • 1/4 prei
 • 1 stengel selder
 • 1 wortel
 • 200ml groentebouillon

Bereidingswijze:

 1. Was de groenten en snijd deze in blokjes. Zorg ervoor dat alles relatief fijn gesneden is, zodat dit ook kan garen in het pakketje.
 2. Doe de groenten onderaan je vel bakpapier of aluminiumfolie. 
 3. Maak een soort van bootje van je papier en zorg dat je deze zeker nog kan toevouwen.
 4. Leg je stuk kabeljauw bovenop de groenten.
 5. Voeg als laatste de groentebouillon toe en vouw het pakketje dan dicht.
 6. Als je wat meer smaak wilt, kan je ook nog extra kruiden op de vis leggen.
 7. Leg je pakketje op een bakplaat en bak het geheel gedurende 25 à 40 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Dit hangt af van hoe dik je vis is. 
 8. Dien op met peterselie aardappelen en geniet ervan.

Smakelijk!

Lotte


Tip: Heb je liever grotere stukken groenten, dan kan je deze vooraf reeds aanbakken in een pan. Dan moet alles minder lang garen. 

Tip 2: Laat je alles garen op de BBQ? Let er dan op dat je het pakketje dik genoeg maakt, gebruik gerust een extra vel indien nodig.