Traybake met pompoen

16-10-2021

De dagen worden korten en kouder. Dit zorgt er bij mij vaak voor dat ik minder zin heb om lang te koken, daarom koos ik vandaag voor een traybake. Dit is een volwaardig gerecht dat je integraal in te oven kan schuiven op een bakplaat. Super weinig afwas en heel erg snel klaar dus! Ik maakte een grotere portie waardoor ik ook eten heb voor morgen. Super makkelijk en ideaal om te foodpreppen.

Ik koos voor pompoen, we zijn tenslotte ook het seizoen ervoor, gecombineerd met peer en geitenkaas. Een erg lekkere combinatie al zeg ik het zelf. 


Traybake met pompoen

Ingrediënten (2 personen): 

  • 1 flespompoen 
  • 1 rode paprika 
  • 1 rode ajuin 
  • 1 peer 
  • 6 stukjes geitenkaas 
  • 1 eetlepel honing
  • Gedroogde tijm
  • Olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snijd de pompoen en paprika in blokjes. Verspreid deze over een bakplaat met bakpapier. 
  3. Snijd vervolgens de ajuin en peer in schijven. Voeg ook deze toe aan de bakplaat. 
  4. Verdeel de olijfolie, tijm en honing over de bakplaat.
  5. Snijd de geitenkaas in stukjes en leg deze op enkele stukken peer. 
  6. Plaats de bakplaat ongeveer 20-30 min in de oven tot alles gaar is. 

Smakelijk

Fien