Pasta carbonara 

16-06-2021

Vandaag had ik zin in pasta. Iets waar heel wat mensen net zoals ik grote fan van ben.

Ik koos voor een pasta carbonara. Iets wat ik maar heel af en toe eens eet. Ik maakte een gezondere variant door de kaassaus wat te pimpen. Geen kaassaus op basis van room maar op basis van bloemkool. De saus wordt gemaakt door bloemkool te koken en te mixen met melk tot een smeuïge massa. Hierbij is het wel belangrijk dat er goed gekruid wordt. Anders smaakt deze saus nogal flets. Hier kan je dan eventueel wat kaas aan toevoegen. Ik voegde ook nog prei toe voor een extra portie groenten. 

Tip: bak je spek zonder vetstof. De spek is vet genoeg om gebakken te worden zonder vetstof. 

Pasta carbonara

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g (volkoren) pasta, ongekookt
  • 1 bloemkool
  • 1 prei
  • 100g spekblokjes 
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • 50g geraspte kaas

Bereiding

  1. Versnijd de bloemkool en kook deze gaar. Tip: kook deze goed plat. Zo is het eenvoudiger de bloemkoolsaus goed glad te krijgen.
  2. Snijd de prei in kleine stukjes.
  3. Kook de prei gaar in een kommetje met water.
  4. Kook de pasta gaar (volg de verpakking).
  5. Giet het kookvocht van de bloemkool weg wanneer de bloemkool gaar is.
  6. Voeg een scheutje melk toe aan de bloemkool en mix te tot een gladde massa.
  7. Kruid deze bloemkoolsaus met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Voeg de gaar gekookte prei toe aan de bloemkoolsaus.
  9. Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en voeg je de pasta bij de saus en meng je alles goed door elkaar.
  10. Bak de spekjes bruin.
  11. Meng nu de spekblokjes en de kaas ook door de pasta.  


Smakelijk! 

Wout