Pasta bake met ricotta en spinazie

27-12-2021

Door de drukke dagen de afgelopen week, zullen velen niet veel zin hebben om te koken. Dit snel hoofdgerecht is ideaal om op zo'n dagen toch iets gezonds, maar vooral lekker op tafel te zetten. Deze pasta bake met ricotta en spinazie is niet enkel gezond, maar ook volledig vegetarisch! 

Pasta bake is een enorm makkelijk om te maken, ideaal dus om ook bijvoorbeeld als foodprep te maken. Gooi de overschot van je groenten in de tomatensaus, kruid deze lekker af en hup! een super lekker gerechtje op tafel. 

Pasta bake met ricotta en spinazie 


Ingrediënten (4 personen) 

  • 300 - 400g volkoren pasta 
  • 1 potje ricotta 
  • 1 bol light mozzarella + wat geraspte mozzarella 
  • 1 bokaal tomatensaus met basilicum
  • Groenten naar keuze (hier tomaat, wortel en paprika)
  • 200 g spinazie 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Breng water aan de kook en voeg hier de pasta aan toe.  
  3. Snijd de groenten in klein blokjes.
  4. Verwarm in een andere pot ondertussen wat olijfolie. Stoof hierin de groenten en de spinazie. 
  5. Voeg hier vervolgens de tomatensaus aan toe. Kruid af en laat nog enkele minuten doorkoken. 
  6. Wanneer de pasta beetgaar is, meng deze dan door de tomatensaus en verdeel het over een ovenvaste schaal. Werk in twee lagen en verspreid de ricotta over de pasta. Verdeel vervolgens de andere helft van de pasta. 
  7. Werk het af met de mozzarella. 


Smakelijk! 

Fien