Vegetarische spaghetti

28-10-2021

Vandaag had ik nog eens zin in pasta! Pasta is echt my all time favorite. Ik zou elke dag pasta kunnen eten. ⁠

Ik koos ervoor om een vegetarische spaghetti te maken. Aangezien ik geen veggie gehakt heb gebruikt, heb ik mijn gehakt vervangen door kikkererwten en linzen.

Ik gebruik altijd heel veel verschillende groentjes bij het maken van spaghetti. Deze spaghetti is gemaakt op basis van paprika, courgette, champignons, wortel, linzen en kikkererwten. Nog wat kruiden met peper en zout en mijn heerlijke pasta is klaar! ⁠

Vegetarische spaghetti 

Ingrediënten voor personen :

  • Volkoren pasta
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 3 wortelen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 150g linzen
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika 
  • 1 courgette
  • 2 grote eetlepels tomatenpuree
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 eetlepels geraspte kaas light


Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, knoflook, wortel, paprika, courgette en champignons fijn.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin samen met het vegagehakt. Voeg daarna de overige gesneden groente toe en bak dit 5 minuten.
  3. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe samen met een blokje groentebouillon en laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even door. Kook ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking. Breng deze op smaak met zout.
  5. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en snijd de peterselie fijn. Voeg dit toe en bak 5 minuten mee.
  6. Serveer de pasta met de pastasaus, verse peterselie en een eetlepel geraspte kaas


Smakelijk! 

Amélie