Paasbrunch

17-04-2019

Met Pasen is het bij mij (Chiara) een traditie om gezellig samen te ontbijten, daarna rapen de kinderen chocolade eitjes in de tuin. Om eens te veranderen organiseerde ik dit jaar een ontbijt en lunch in één: namelijk een brunch!

Voor ik de keuken ben ingedoken heb ik vooraf alles goed gepland. Dit zodat ik alles in huis had waardoor ik een gezonde brunch kon voorzien. Hoe ik deze heb samengesteld en waarop je kan letten tijdens een brunch kan je hieronder lezen. 

Paasbrunch (2 personen)

Paasbrunch

  • 4 speltpannenkoekjes dun besmeerd met magere, ongesuikerde yoghurt en afgewerkt met bosbessen
  • 30 g appelgranola
  • Gemengd fruit (aardbeien, druifjes, frambozen,...)
  • 2 gebakken eitjes
  • 2 hardgekookte eitjes
  • 2 sneetjes waldkornbrood
  • 2 glazen vers geperste sinaasappelsap (125ml)
  • 2 glazen thee
  • Beleg: magere kaas, kippenwit, magere chocopasta, confituur, avocado

Bij een brunch is het belangrijk dat je rekening houdt met je verzadigingsgevoel. Om een gevoel van verzadiging te kunnen krijgen is het belangrijk om niet te snel te eten zodat we effectief knabbelen op ons eten en proeven wat we aan het eten zijn. Het duurt ongeveer 20 minuten vooraleer we voelen dat we voldaan zijn, dus als we te snel eten hebben we sneller de kans om ons te overeten. Hierboven staan een aantal hoeveelheden opgesomd, maar indien je genoeg hebt, stop dan. Vergeet vooral niet te genieten tijdens het eten.

Vrolijk Pasen, liefs Chiara