Kokos-cheesecake

21-06-2020

Vandaag heb ik nog eens geëxperimenteerd in de keuken en dit om een soort van mousse-achtige cheesecake te maken. Ik heb gekozen om te werken met aan de ene kant de kokosyoghurt van de Albert Heijn en aan de andere kant met ricotta. Om de taart lekker fris te maken, heb ik dit gecombineerd met wat limoen.

De moussestructuur komt dan eerder door het feit dat ik opgeklopte eiwitten met honing onder de bovenstaande mengeling heb geroerd. Om het geheel ook stevig genoeg te maken als een taart, heb ik er ook gelatine aan toegevoegd. Heb je liever geen gelatine? Dan kan je natuurlijk ook nog werken met agar-agar.

Ook heb ik gekozen voor een leuke bodem en dit door kokos te combineren met dadels en amandelen. Dus als je alles samen eet dan heb je een lekker kleverige bodem en op die manier moet ik ook niet teveel suiker gebruiken om de taart te zoeten. Dat gebeurt door de dadels, ik heb voor medjoul dadels gekozen. Deze zijn natuurlijk gedroogd zonder extra suiker en ik koop ze ook reeds ontpit (makkelijker in gebruik).

De taart heb ik dan vandaag geserveerd samen met wat verse kokosnoot en mango. Zo heb ik een lekker exotisch tussendoortje, waar ik zelf van heb genoten in combo met een koffie (what did you expect ;) ). Ik heb deze taart vandaag met veel plezier gemaakt omdat we gisteren de verjaardag van mijn vriend niet konden vieren. Want we waren alletwee druk aan het werk, dus vandaag hebben we dat dan met plezier ingehaald. 

Kokos-cheesecake

Ingrediënten:

Bodem:

 • 100g amandelnoten
 • 150g dadels
 • 20g kokosschilfers

Vulling:

 • 250g ricotta
 • 300g kokosyoghurt
 • 3 limoenen
 • 3 eetlepels honing
 • 2 eiwitten
 • 3 blaadjes gelatine
 • 30g kokosschilfers

Bereidingswijze:

 1. We beginnen met de bodem: doe alle ingrediënten in de blender en blendt totdat je een kleverige fijngemalen massa krijgt.
 2. Doe deze in een bakvorm en duw hem aan (ik doe dit met de onderkant van een lepel).
 3. Daarna kan je hem in de koelkast zetten terwijl dat je de vulling maakt.
 4. Meng de ricotta samen met de kokosyoghurt en voeg de zeste van de 3 limoenen toe.
 5. Pers de limoenen uit en verwarm dit. Als het limoensap warm is, voeg dan de geweekte gelatineblaadjes toe en roer totdat dit opgelost is.
 6. Voeg het limoensap toe aan het mengsel en roer alles goed onder elkaar.
 7. Doe de eiwitten samen met de honing in een kom en klop de eiwitten op.
 8. Spatel de opgeklopte eiwitten onder het mengsel.
 9. Doe de vulling op de bodem en zet de taart in de koelkast om op te stijven. Dit moet minstens 4 uur gebeuren, maar kan gerust langer zijn (bijvoorbeeld een hele nacht).
 10. Voor het serveren van de taart kan je de kokosschilfers bakken in een droge pan, totdat deze bruin kleuren. Strooi deze over de taart als afwerking.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?