Raw carrot cake

20-09-2019

Vandaag had ik eerder zin in een zoet hapje. Ik was aan het snuisteren in enkele kookboeken en vond dan ook een receptje voor wortelcakejes. Doordat ik niet alle ingrediënten in huis had, heb ik er dan maar ook mijn eigen versie van gemaakt. Deze raw carrot cakejes vind ik zelf lekker, maar pas op want ze vallen relatief zwaar als tussendoortje.

Er zit veel smaak in, maar om ervoor te zorgen dat ze niet te zwaar vallen werk ik ze net voor het opeten af met een roomkaastopping. Dit maak ik op basis van magere roomkaas waar ik dan naar eigen smaak dingen aan toevoeg. De variant op de foto is gemaakt met vers sinaasappelsap, zeste van sinaasappel, citroen en limoen en ook wat honing. Echt niet veel honing, want de cakejes zijn al zoet genoeg.

Heb je geen zin in cakejes, dan kan je er ook powerballs van maken. Je kan er dan ook voor kiezen om de kokosrasp niet in de balletjes te stoppen, maar erin te rollen. Dan heb je een andere textuur en smaak. Deze cakejes of balletjes zijn een ideale snack als je nadien nog gaat sporten. De hoeveelheid suikers die erin zit zorgt ervoor dat je terug energie hebt.

Wil je te weten komen waarop je terug moet letten als je gaat gaan sporten? Dan kan je daarover alles lezen in ons artikeltje over sportvoeding.

Raw carrot cakejes

Ingrediënten (8 à 9 cupcakes)

 • 250g wortel
 • 140g havermout
 • 150g medjouldadels
 • 60g pecannoten
 • 50g kokosrasp
 • Kruiden: kaneel en nootmuskaat

Bereidingswijze:

 1. Schil de wortels en rasp deze fijn.
 2. Ontpit de medjouldadels en snijd deze in stukken.
 3. Doe de havermout, medjouldadels en pecannoten in de blender en blend deze fijn (pas op: dit wordt een plakkerige massa, let dus op dat je je blender niet oververhit).
 4. Meng de kokosrasp en de geraspte wortels onder de plakkerige massa.
 5. Duw 1 à 2 eetlepels in een cupcake vormpje en laat deze nadien opstijven in de koelkast. Dit moet minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
 6. Werk af met een topping naar keuze of serveer zo.

SMAKELIJK!

Lotte