Homemade hamburgers

14-07-2016

Een zelfgemaakte hamburger, dat is toch iets wat me altijd kan smaken. Het is een zeer gemakkelijk receptje en je kan het eindeloos combineren. Ik heb deze hamburger bijvoorbeeld gegeten met zoete aardappelfrietjes en een witloofsalade.

De hamburger wordt natuurlijk gewoon van gehakt gemaakt. Ik heb gekozen voor gemengd gehakt omdat deze iets smeuïger is dan als ik het met filet américain maak. Het kan ook zijn dat ik hier niet voor opteer, want ik heb nog trauma's aan de steak haché in Frankrijk als kind. Bij het gemengde gehakt, let ik er altijd op dat het de juiste mengeling is. Hiermee bedoel ik dat varken achteraan staat. 

Koop je bijvoorbeeld runds-varkensgehakt, dan weet je dat er meer rundsvlees in zit dan varken. Zo weet je ook dat je gehakt iets magerder gaat zijn dan een andere variant. De burger kruid ik zelf en ga ik dus zelf in de vorm duwen. Daarna is het de effectieve burger maken. Er bestaan gemakkelijke recepten om zelf volkoren pistolets te maken, maar ik opteer voor eentje uit de winkel (is toch nog iets makkelijker). Afwerken met groenten en een sausje en ik kan ervan genieten.

Ingrediënten:

  • 4 volkoren pistolets
  • 1 tomaat
  • 50g sla
  • 1/4 komkommer
  • 4 koffielepels ketchup
  • 4 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels bakmargarine
  • 400g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 20g paneermeel
  • 1/2 ajuin
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

We beginnen met de hamburgers te maken. We snipperen de ajuin en mengen deze samen met het gehakt, het ei en de paneermeel. Zorg dat alles goed gemengd is en kruid met peper en zout. Als alles goed gemengd is, dan maken we er 4 bolletjes van en duwen hiervan hamburgers. Deze kunnen dan straks gaar gebakken worden in de bakmargarine, eerst gaan we de voorbereiding doen.

We wassen de sla, de tomaten en de komkommer. We snijden de sla in kleinere stukken en dan snijden we schijfjes van de tomaat en de komkommer.

Nu gaan we de hamburger bakken en als hij gaar is klaar maken. We snijden de pistolet open en besmeren 1 kant met de mosterd en de andere kant met de ketchup. We leggen op de onderkant de hamburger en werken af met de sla, schijfjes tomaat en komkommer. Ik heb de hamburger gegeten met de witloofsaladeen de zoete aardappelfrietjes.