Glaasje van garnaal, mango en granaatappel

18-06-2021

Het is vrijdag avond dus dit betekent apero time!⁠

Vandaag is het opnieuw een hele warme dag. Door de warmte heb ik meer zin in fris en licht eten. Ik besloot daarom om een glaasje te maken met granaatappel, mango en grijze garnaaltjes. ⁠

Dit hapje is heel fris, heel lekker en in 2 minuten klaar te maken. Ideaal toch na een drukke werkweek? ⁠

Ik kruid het mango-granaatappel mengsel met een beetje peper en daarna top ik het mengsel met grijze garnaaltjes. Als final touch een beetje bieslook en klaar is kees!⁠

Glaasje van garnaal, mango en granaatappel

Ingrediënten (voor 3 glaasjes):

  • 50g grijze garnalen 
  • 50g granaatappelpitjes
  • 1/4 mango 
  • Bieslook, vers
  • Peper
  • Fijn zeezout


Bereidingswijze: 

  1. Snij de mango in kleine blokjes, haal de pitjes uit de granaatappel en doe ze samen in een mengschaal.
  2. Snipper de bieslook en de peterselie. Hou wat bieslook opzij, voeg de rest met de peterselie en de olijfolie toe aan het fruit. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en
    een snuifje zout. 
  3. Verdeel het mengsel over de glaasjes. Leg er de garnalen bovenop en werk af met bieslook. 

Smakelijk!

Amélie