
Linzencurry
11-11-2021
Een heerlijke curry zit boordevol smaken en voedingsstoffen. Deze heerlijke rode linzencurry is dan ook DE maaltijdtijd voor 's avonds. Het is een vegetarische variant vol smaken. Je kan deze serveren met rijst of je kan deze eten met naan brood. Dit kan je zowel kopen in de winkel maar kan je ook zelf maken. Het receptje daarvan kan je ook terug vinden op onze blog. Heb je toch liever wat vlees er bij? Dan kan je dit perfect combineren met wet kip er doorheen.
Linzencurry
Ingrediënten:

- 1 courgette
- 3 tomaten
- 1 zoete paprika
- 1 rode ajuin
- 150g rode linzen
- 400ml kokosmelk
- 2 teentjes look
- currypoeder
- komijn
- paprikapoeder
- verse koriander
- 1el olie
Bereidingswijze:
- Snipper de rode ajuin en de look fijn.
- Snijd de paprika, de courgette en de tomaten in blokjes.
- Doe olie in de pan en fruit de ajuin en de look.
- Voeg de linzen toe samen met de paprika, tomaten en de courgette.
- Daarna voeg je de kokosmelk er bij en alle kruiden.
- Laat alles even sudderen.
- Serveer met bruine rijst.
- Werk af met de verse versnipperde koriander.
Smakelijk!
