Kippengehaktballetjes in de oven
24-01-2022
Vandaag maakte ik nog eens een ovenschotel klaar. Dit is namelijk zoals jullie waarschijnlijk wel al weten één van mijn favoriete gerechten. Het is heel snel klaar en je hebt heel weinig afwas omdat alles in 1 schotel kan klaargemaakt worden.
Ik koos voor gehaktballetjes in combinatie met paprika en tomaat. Wij aten deze met pasta maar kan ook perfect met rijst of puree.
Kippengehaktballetjes in de oven
- 500g kippengehakt
- 1/2 ajuin
- 2 eeltlepels peterselie
- 1 courgette
- 6 tomaten
- 2 punt paprika's
- 2 eieren
- 4 eetlepels havermout
- 500ml passata
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Rasp de courgette fijn en snipper de ajuin en de peterselie.
- Doe deze in een kom samen met het gehakt, eieren en de havermout en meng alles goed door elkaar.
- Doe de passata in de overschotel.
- Maak balletjes van het gehaktmengsel en leg deze boven op de passata in de ovenschotel.
- Snijd nu de tomaat en de paprika in blokjes en leg deze tussen de gehaktballetjes.
- Bak gedurende 20min op 180°C.
- Je kan deze schotel opdienen met zowel pasta, rijst, puree,... Je kan eindeloos variëren .
Smakelijk!
Lotte