Kalkoen-courgetteburger

12-06-2021

Ik denk dat het al duidelijk is dat ik iemand ben die aan food preppen doet. Dit niet alleen omdat het handig is, maar omdat ik het ook echt moet doen om gewoon eten te hebben tijdens de week. Want het is momenteel enorm druk en dat betekent weinig tijd, buiten in het weekend om te koken. Dus daarom dat ik met plezier één van mijn favoriete food preps deel. 

Deze kalkoen-courgetteburger is gebaseerd op een recept van Ottolenghi en ik heb het wat aangepast naar zaken die ik in huis had. Maar ook naar hoe ik het makkelijk kan maken tijdens mijn food prep momentje. Ik kan deze burger dan bakken tijdens de week en gewoon zo serveren, tussen een pistolet leggen als burger (heb ik vandaag gedaan), versnijden en in een salade verwerken en nog zoveel meer. 

Het leuke is ook dat het enorm gemakkelijk is om te maken, alleen vond ik het in het begin moeilijk om de verhoudingen juist te krijgen. Want anders lukte het mijn blender niet om er een mooi geheel van te maken. Maar na enkele pogingen, deel ik met plezier hoe ik dit tot een lekker geheel heb kunnen maken.

Kalkoen-courgetteburger

Ingrediënten (voor 6 burgers):

  • 400g kalkoen
  • 200g courgette
  • 8-tal blaadjes munt
  • 1 koffielepel za'atar
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kalkoen in kleinere stukjes en doe deze in je blender. Snijd nadien de courgette in kleine stukjes en voeg deze toe. Voeg de andere ingrediënten nadien ook toe. Blend het geheel totdat je een mooie, smeuïge massa krijgt. Kruid af met peper en zout.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop met behulp van een lepel een hoopje van je burger mengsel op. Het vormen van de burgers doe ik met mijn hand, eerst spoel ik deze af en zonder af te drogen vorm ik de burger. Dan plakt dit niet aan mijn handen.
  3. Herhaal totdat alle burgers gemaakt zijn.
  4. Bak de burgers in een voorverwarmde oven op 180°C en dit gedurende 20 minuten. 
  5. Nu kan je het verwerken zoals je zelf wilt of bewaren gedurende 3 dagen in de koelkast.

Smakelijk