Cauliflower tikka massala

07-01-2021

Ben je net zoals ik een enorme fan van chicken tikka massala? Dan is dit waarschijnlijk ook een aanrader voor jou! Het is een vegetarische / veganistische variant en dus met bloemkool in plaats van kip. Hierdoor heb je een lekker beet in het gerecht en de kruiden doen natuurlijk de rest.

Het receptje zelf is ook gemaakt met kikkererwten, want dit in combinatie met de quinoa of rijst, zorgt voor een goede eiwitbron. Wat belangrijk is, als je een vegetarisch alternatief maakt. En om eerlijk te zijn, ik heb gewoon enkele van mijn lievelingsingrediënten samen gevoegd om zo een heerlijk resultaat te bekomen. 

Het is een lekker gerechtje, dat eigenlijk nog beter is als je het een dag laat staan. Want dan komen de smaken nog meer tot hun recht. Als het lukt natuurlijk om er niet onmiddellijk van te beginnen smullen.

Cauliflower tikka massala

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200g kikkererwten
  • 125g zilvervliesrijst
  • ½ bloemkool
  • ½ ajuin
  • 1,5 teentje look
  • 2cm verse gember
  • 200g tomatenblokjes
  • 100ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel garam masala
  • ½ koffielepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar eigen smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ajuin, look en gember fijn. Snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Doe 1 eetlepel olie in de pan en voeg de look, ajuin en gember toe. Bak dit ongeveer voor 2 minuten tot het glazig is.
  3. Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe, samen met de garam masala, paprikapoeder, peper en zout. Bak het voor een paar minuten en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Roer goed door elkaar.
  4. Doe de kokosmelk erbij. Roer het door elkaar en laat de curry 20 minuten pruttelen op  een laag vuur.
  5. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Giet het daarna af en doe het terug in de pan, met de deksel erop. Zo blijft het warm.
  6. Voeg de overige olie toe, samen met de kikkererwten en eventueel wat peper en zout. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 5 minuten sudderen.
  7. Serveer samen en werk af met wat verse koriander.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?