Avocado dressing

08-04-2020

Avocado is één van mijn favoriete zaken om te eten, ik weet wel dat je het of graag eet of niet. Duidelijk ben ik er dus zelf een fan van! Voor velen is het onduidelijk of het nu groente of fruit is, normaal wordt het gezien als een vrucht en dus fruit. Maar hij is natuurlijk niet zo zoet als fruit en daarnaast bevat hij ook een pak meer vet dan fruit.

Dit is dan ook de reden dat sommige mensen er minder van eten, zeker als ze op hun lijn letten. Het is inderdaad een feit dat avocado veel vet bevat en dan natuurlijk de gezondere of de onverzadigde vetten. Dit is dan ook de reden waarom ik avocado meestal ga gebruiken als een vetbron in mijn gerecht. Dus ik gebruik hem als een dressing in een salade of ter vervanging van noten. 

Als ik denk aan een dressing met avocado, dan denk ik onmiddellijk aan guacamole, dit is natuurlijk overheerlijk en lekker gekruid. Toch is het vandaag geen guacamole dat ik deel, maar een dressing waarbij ik heb gekozen om avocado met yoghurt te mengen en te kruiden. Door het zure van de yoghurt blijft de avocado ook mooi zijn kleur bewaren, dus dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Avocado dressing

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • Currypoeder
  • Peper en zout
  • Optioneel: koriander

Bereidingswijze:

  1. Hol de avocado uit en doe dit samen met de yoghurt in een blender. 
  2. Blend alles tot een smeuïge massa en kruid dit naar eigen smaak met curry, peper, zout en fijngehakte koriander.
  3. Doe alles in een kommetje en versier met gesnipperde koriander en currypoeder. Zet het in de koelkast en serveer fris.

Smakelijk!

Lotte