Traditionele taco's

29-01-2020

Ik heb al een aantal taco's gedeeld, denk maar aan de variant met kip en een variant met scampi. Dus misschien is het wel duidelijk dat ik graag taco's eet, tot nu toe heb ik nog steeds niet gevonden hoe ik dit zonder smossen kan eten. 

De variant die ik vandaag deel, is een iets traditionelere taco, namelijk eentje met gekruid gehakt. Zoals altijd heb ik gekozen voor een magere variant van gehakt. Hier kan je gerust kiezen voor rundsgehakt of filet américain. Deze heeft de neiging om droog te zijn als het gebakken wordt, maar door de toevoegingen van kruiden en zoete chilisaus, valt het goed mee.

Om de taco te houden zoals ik het graag heb, dus relatief smeuïg en onmogelijk om zonder morsen te eten, heb ik hem afgewerkt met verschillende groenten. Ik heb gekozen om het gehakt klaar te maken als een soort chili met ajuin, look, paprika, maïs en dus de zoete chilisaus.

De taco wordt hiermee gevuld en afgewerkt met wat frisse ijsbergsla. Dit zorgt voor een knapperige en frisse toets in de taco. Als je wilt, dan kan je gerust ook nog een looksausje of chilisausje maken op basis van yoghurt voor erbij. Zelf vond ik de taco al smeuïg genoeg, dit moet je dus zelf bepalen.

Traditionele taco's

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 à 5 taco's
  • 250g rundsgehakt
  • 1/2 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 100g maïs
  • Kruiden: paprikapoeder, zout, peper, chilipoeder
  • 2 handen ijsbergsla

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ajuin en de look.
  2. Was de paprika's en snijd deze in blokjes.
  3. Fruit de ajuin en de look in de olie.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  5. Voeg de paprika, de zoete chilisaus, de maïs en kruiden naar eigen smaak toe. Voeg ook 2 à 3 eetlepels water toe.
  6. Laat het geheel pruttelen gedurende een 5 à 10 minuten.
  7. Verwarm ondertussen de taco's volgens de verpakking. 
  8. Vul de taco's met het gehaktmengsel en leg hierop ook een beetje ijsbergsla.
  9. Serveer met nog wat extra zoete chilisaus, dan kan je het wat spicier maken als je wilt.

Smakelijk

Lotte