Rijst met gegrilde paprika & aubergine

05-10-2020

Een bijgerecht voor de hoofdmaaltijd, dat is deze rijst met gegrilde groenten. Ik houd enorm van gegrilde groenten. Enerzijds omwille van het gemak aangezien ik ze op voorhand kan klaarmaken en in de koelkast kan bewaren. Daarnaast zitten ze vaak zo'n 20 minuten in de oven en kan ik in die tijd lekker nog iets anders doen.

Rijst met gegrilde paprika & aubergine

Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 200 g bruine rijst, ongekookt
    • 1/2 blokje groentebouillon
    • 1 rode paprika
    • 1/2 aubergine
    • 2 el olie
    • Peper en zout
    • Provençaalse kruiden
    • Ter afwerking: geroosterde sesamzaadjes

      Bereidingswijze

      1. Verwarm de oven voor op 180°C.
      2. Kook de rijst gaar in de bouillon volgens de verpakking.
      3. Snijd de paprika en de aubergine in reepjes, leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met de olie.
      4. Kruid met peper en zout en de Provençaalse kruiden en gril de groenten in de oven gedurende 20 minuten. Draai regelmatig om.
      5. Meng de rijst met de gegrilde paprika en aubergine.
      6. Werk af met geroosterde sesamzaadjes.

      Laat het smaken!