Pickles

11-07-2020

Zelf pickles maken is helemaal niet zo moeilijk en persoonlijk vind ik ze stukken beter dan de kant en klare potjes die je in de supermarkt kunt krijgen. 


Klassiek wordt deze saus of smaakmaker geserveerd bij vlees of stoofschotels, frieten, hamburgers of tussen de boterham.

Pickles

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 400 ml azijn
  • 100 ml bouillon
  • 70 gr suiker
  • 200 gr kleine augurken, fijngehakt
  • 100 gr zilveruitjes
  • 3 el mosterd
  • 2 kl kurkuma
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 2 kl curry
  • 2 el maïzena

    Bereidingswijze

    1. Breng de azijn, de suiker en de bouillon aan de kook.
    2. Snijd de bloemkool tot kleine roosjes en blancheer deze enkele minuten in de azijn en suiker oplossing.
    3. Zeef de bloemkoolroosjes uit de azijn en breng deze opnieuw aan de kook.
    4. Voeg nu de mosterd, kurkuma, het gemberpoeder en de curry toe.
    5. Los de maïzena op in een beetje water en giet het bij de azijn. Laat even inkoken.
    6. Voeg nu terug de bloemkool toe samen met de zilveruitjes en de augurkjes.
    7. Doe het geheel in een bokaal en sluit deze af zonder af te koelen

    Pickles kan je ongeveer drie maanden tot een half jaar afgesloten in de koelkast bewaren.

    Laat het smaken!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?