Paaschocolade

15-04-2019

Pasen komt eraan!

Tijd om de typische attributen weer boven te halen en een mooi plaatsje in huis uit te kiezen voor de paashaas -of kip. Als kind mochten we thuis altijd een wilgentakje versieren met kleurrijke paaseitjes en hadden we rond die tijd ook vaak een grote mand paasbloemen op tafel.

Wat maakt Pasen nog zo leuk? Inderdaad, chocolade! We kennen allemaal wel de chocolade paaseitjes, maar dit jaar wil ik jullie laten kennis maken met een ander alternatief.

Deze chocolade lekkernijen kun je zelf of samen met je kinderen, neefjes, nichtjes, vrienden of familie maken. Heb je er na Pasen nog wat over of wil je ze niet allemaal ineens opeten, dan kun je deze chocolaatjes ook perfect invriezen en opeten als ijspralines.

Paaschocolade

Ingrediënten (voor 6 porties)

  • 2 bananen
  • 50g pindakaas
  • 150g donkere chocolade (min. 70% cacao)
  • Gehakte nootjes of gekleurde sprinkles (optioneel)

  Bereidingswijze

  1. Schil de bananen en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm en leg ze op een bord.
  2. Smeer op de ene helft van de schijfjes een dun laagje pindakaas en leg er vervolgens een tweede schijfje banaan bovenop.
  3. Zet het bord gedurende 30 min in de koelkast.
  4. Neem de chocolade en smelt 2 minuten in de microgolfoven. Houd de chocolade goed in de gaten zodat ze niet gaat aanbranden. Je kunt ze ook smelten au-bain-marie of in de oven zoals we reeds gedaan hebben bij de chocolate bark. Vind je de chocoladesaus wat te dik dan kun je gerust een scheutje melk toevoegen om het wat meer lopend te maken.
  5. Wanneer de chocolade voldoende gesmolten is, leg je het banaan-pindakaas schijfje in de chocolade. Rol het door de chocolade totdat het overal bedekt is. Vervolgens leg je het schijfje op een vork en schud je even alle overtollige chocolade eraf.
  6. Leg het daarna terug op het bord en bestrooi indien gewenst met wat gehakte nootjes of gekleurde sprinkles.
  7. Plaats het bord terug in de koelkast zodat de chocolade weer kan stollen. Je kan de chocolaatjes ook invriezen, maar dan eet je ze ook best als ijspraline op. Je kunt ze namelijk niet terug ontdooien.

  Vrolijk Pasen!