Knolselder & pastinaak puree
08-02-2021
Het is nog steeds winter en met deze sneeuwval en vriestemperaturen kunnen we ook nog even bij de comfort food receptjes blijven. Daar hoort puree ook bij. Om eens iets anders te eten dan de klassieke aardappelpuree heb ik deze keer gekozen om er te maken van knolselder en pastinaak, twee typische wintergroenten. Pastinaak heeft een zoete anijsachtige smaak en heeft iets weg van knolselder. Een perfecte match dus voor een verrassende puree.
Knolselder & pastinaak puree
Ingrediënten (4 personen)
- 1/2 knolselder
- 2 pastinaken
- Een scheutje magere melk
- Sap van 1/2 citroen
- Peper en zout
- Peterselie
Bereidingswijze
- Schil de pastinaak en knolselder en snijd ze daarna in blokjes.
- Kook ze in ongeveer 15 à 20 minuten gaar.
- Stamp de pastinaak en knolselder tot puree, voeg melk toe tot de puree smeuïg is.
- Voeg citroensap, peper en zout naar eigen smaak.
- Werk het gerecht af met peterselie.