Kip bruschetta

07-09-2020

Dit is een super makkelijk en smaakvol gerechtje! Je kent misschien wel de Italiaanse bruschetta die typisch gemaakt wordt met stukje stokbrood belegd met een tomatenmengeling en basilicum? Wel, ditzelfde doen we deze keer met kipfilet in plaats van stokbrood.

Deze tomatensalade is een klassieker bij mij thuis omdat het zo simpel en snel is klaar te maken en zo goed als iedereen het lust. Je hoeft dus helemaal geen keukenprins of -prinses te zijn om te kunnen uitpakken met dit gerecht.

Ik serveer de tomatensalade nu met kip, maar je kunt deze nog met heel wat andere gerechten combineren en als bijgerecht op tafel zetten.

Kip bruschetta

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300g kipfilet
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 4 tomaten
  • 10-tal zwarte olijven
  • 1 kleine sjalot
  • Knoflookpoeder
  • Verse basilicum
  • Witte wijn azijn
  • Balsamico

    Bereidingswijze

    1. Besprenkel de kipfilet met wat olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
    2. Neem een grillpan (of gewone pan) en bak de kipfilets gaar.
    3. Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
    4. Doe in een kom en voeg knoflookpoeder, peper en zout, een scheutje olie en witte wijn azijn toe naar eigen smaak.
    5. Snijd de sjalot en de olijven fijn en voeg ook deze toe aan de tomaten.
    6. Werk af met fijngesnipperde basilicumblaadjes.
    7. Serveer de kipfilets warm (of koud) met bovenop de tomatenmengeling. Werk af met enkele druppels balsamico azijn of -crème.

    Laat het smaken!