Groenteblini's met kruidendip

23-10-2020

Blini's ken je waarschijnlijk al, daarom dat ik deze vandaag met plezier eens ga klaar maken. En dan niet de traditionele blini's, maar met groenten (courgette en wortel) en ik serveer ze dan met een kruidige yoghurtdip.

De blini's zelf heb ik gemaakt met de groenten erin en ook wat volkoren bloem. Op die manier zien ze er anders uit en hebben ze op zich ook al een lekkere smaak. Daarna heb ik ze afgewerkt met een kruidendip gemaakt op basis van yoghurt (skyr), zoals ik wel vaker doe. 

De blini's zijn eigenlijk een hartige variant van poffertjes (of zo zie ik het toch). Deze kan je dan nadien beleggen zoals je wilt en serveren als een hapje bij de aperitief. Als je liever andere groenten gebruikt, dan kan dit ook. Misschien kunnen de groentepancakes die Bieke al eerder gedeeld heeft je inspireren.

Groenteblini's met kruidendip

Ingrediënten:

Groenteblini's:

  • 100g volkoren bloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 100ml halfvolle melk
  • 100g wortel
  • 150g courgette
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels olie

Kruidendip:

  • 2 eetlepels skyr
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1/2 teentje look
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook


Bereidingswijze:

  1. Begin met de kruidendip door de look, peterselie en de bieslook fijn te hakken. Meng de kruiden onder de skyr, het citroensap en de olijfolie. Kruid alles af met peper en zout en eventueel nog wat extra kruiden. Doe in een kommetje en zet het in de koelkast totdat je de blini's hebt gemaakt.
  2. Voor de blini's beginnen we met de groenten te raspen, de wortels fijn geraspt en de courgette grof geraspt. Snijd de lente-uitjes fijn.
  3. Meng eerst de droge ingrediënten en voeg hier ook wat peper en zout aan toe. Voeg dan de natte ingrediënten toe (wel maar 1 eetlepel olie) en de groenten. Meng alles goed onder elkaar.
  4. Doe wat olie in een pan en bak hierin blini's met ongeveer 1 eetlepel beslag. Om de blini's gaar te houden, kan je deze op een bakplaat met bakpapier leggen en dan warm houden in een oven op 150°C. Bak alle blini's totdat alles klaar is.
  5. Serveer de blini's warm samen met de kruidendip, je kan er eventueel al wat kruidendip opdoen.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?