Zoete aardappel tortilla

23-01-2019

Eénpansgerechten, I love them!

We willen allemaal graag snel iets op tafel zetten 's avonds, vooral na een drukke dag. Deze maaltijd maak je klaar met een beperkte hoeveelheid ingrediënten en bezorgt je nadien geen berg afwas. Win-win!

De gewone aardappelen die normaal in een tortilla gebruikt worden zijn vervangen door zoete aardappelschijfjes. Het zorgt voor variatie en ze zijn sneller gaar. Hun smaak past perfect samen met de zoete smaak van de gefruite rode ui. De feta en spinazie zorgen voor de hartige balans en de eieren maken het gerechtje lekker smeuïg.

Een topper voor dagen waarop je weinig tijd hebt!


NOG ENKELE TIPS

  • Voeg extra groenten toe door te serveren met een salade.
  • Ook lekker om mee te nemen naar het werk!Eet koud of warm nog even weer op.
  • Is er nog een hoekje over voor de volgende dag? Vul dan aan met wat extra rauwe groentjes. Neem er nog een gekookt eitje bij, wat gerookte zalm of gebakken kip.

Zoete aardappel tortilla

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 g zoete aardappel
  • 200 g spinazie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje look
  • 4 eieren
  • 50 g feta
  • peper & zout
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snij de knoflook fijn en hak de ui in halve ringen.
  2. Snij de zoete aardappel in schijfjes van ongeveer 0,5 cm.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de look en ui even aan.
  4. Voeg daarna de schijfjes zoete aardappel toe en bak verder op een matig vuur.
  5. Laat de spinazie beetje bij beetje slinken in de pan.
  6. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet het eimengsel over de andere ingrediënten en brokkel de feta erover.
  8. Leg nu het deksel op de pan en gaar de tortilla gedurende 10-15 min. Schud af en toe eens los. Eventueel kun je hem ook in de oven bereiden voor 15 min op 180°C indien je pan ovenbestendig is.

Smakelijk!