Zoete aardappelbrownie

18-10-2017

Hier kan je ons recept vinden om zelf een zoete aardappel brownie te maken. Wij vonden het alvast leuk om deze te maken (en op te eten). Je kan in het filmpje zien hoe we het volledig gemaakt hebben en je vindt er ook het recept van. Ik zou zeggen, maak hem snel zelf klaar en geniet ervan!

INGREDIËNTEN:

  • 2 zoete aardappelen
  • 60 g hazelnoten of noten mengeling
  • 1 handje walnoten
  • 40 g boekweitmeel
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 160 g dadels
  • 100 g chocoladekorrels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Water
  • Olijfolie
  • Kruiden: zout

BEREIDINGSWIJZE:

Schil de zoete aardappel en snijd ze in stukken. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met olijfolie en laat 20 minuten bakken garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Laat daarna afkoelen. Maal de hazelnoten fijn en meng ze met het boekweitmeel, de cacaopoeder, chocoladekorrels en het bakpoeder. Voeg een snuifje zeezout toe en roer goed. Snijd de dadels in kleine stukjes en maal ze samen met de zoete aardappel fijn. Meng beide mengsels door elkaar en tot je een soepel deeg bekomt. Voeg eventueel water toe. Hak de walnoten grof en voeg de helft toe aan het deeg en roer goed. Schep het deeg in een bakplaat en maak de bovenkant plat. Tip: als je het deeg niet goed plat krijgt, voeg een beetje water toe op de bovenkant. Zet de bakplaat 30 minuten in een voorverwarmde over van 180 °C. Laat daarna 10 minuten afkoelen en snijd de brownies in gelijke delen. Werk af met cacaopoeder en gehakte walnoten.