Zalmsalade
Vaak hoor ik dat mensen heel eenzijdig eten door gebrek aan inspiratie. Iedere dag kaas of ham op de boterham. Ja inderdaad, saai dus! Het is niet altijd gemakkelijk om variatie in je eetpatroon te krijgen maar voorbereiding kan hier alvast bij helpen!
Platte kaas bevat minder vet en meer eiwitten in vergelijking met mayonaise
In het weekend bereid ik al heel veel dingen voor zodat ik in de week lekker en gezond kan genieten. Zo ging ik vorig weekend aan de slag met het maken van deze zalmsalade. Ik maakte deze op basis van platte kaas in plaats van mayonaise. Dit omdat platte kaas veel minder vet en meer eiwitten bevat. Mijn versie pimpte ik met heel wat groenten en fruit zoals komkommer, tomaatjes, avocado en appel. Dit omdat ik toch heel vaak hoor dat er te weinig groenten worden geconsumeerd tijdens de lunch. Daarom dacht ik na over een alternatief om toch al iets van groentjes binnen te krijgen. Verder werd deze op smaak gebracht met heel wat kruiden. Een écht smaakbommetje dus!
Het leuke aan dit recept is dat je het niet alleen kan eten als beleg voor op je boterham of toast, maar ook als koude schotel in de vorm van tartaar. Benieuwd naar de bereiding? Lees dan zeker verder!
Zalmsalade
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- 150g tomaten
- 1 appel
- 1 avocado
- 200g zalm
- 100g garnalen
- 1 potje platte kaas
- Sap + zeste van citroen
- Olijfolie
- Kruiden: peper, grof zout, dille, peterselie
Bereidingswijze
- Snijd de komkommer, tomaten, appel en avocado in blokjes. Doe dit samen in een mengschaal.
- Versnipper vervolgens de zalm en voeg dit samen met de garnalen toe.
- Voeg ook de platte kaas toe volgens de gewenste smeuïgheid.
- Werk af met het sap en de zeste van een citroen alsook met olijfolie.
- Kruid af met peper, grof zout, dille en peterselie.
- Serveer onder de vorm van broodbeleg of verse tartaar.