Zalmhapje

27-12-2018

Nog op zoek naar een lekker aperitiefhapje voor tijdens de feestdagen? Dit zalmhapje is een echte aanrader: lekker én gezond! Wij serveerden dit hapje in een glaasje want, zeg nu zelf, hapjes zien er zo altijd beter uit! Wil jij je gasten ook verwennen met deze lekkernij? Lees dan snel verder. 

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 1 stuk verse zalm (+/- 150 g)
  • sap van 2 limoenen
  • 1/2 rode ui
  • verse dille
  • 4 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetelpels olijf- of arachideolie
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 lepel witte wijnazijn
  • verse bieslook
  • een snuifje peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de zalm in fijne plakjes.
  2. Pers de limoenen uit.
  3. Snijd de rode ui zo fijn mogelijk.
  4. Hak de dille fijn.
  5. Meng het limoensap met de olijfolie, dille en rode ui.
  6. Leg de zalm in een schaaltje en giet er de marinade over tot alles onder staat (neem dus geen te grote schaal).
  7. Laat ½ uur afgedekt marineren in de koelkast.
  8. Bereid de dressing: meng 4 eetlepels olie met de honing, mosterd en witte wijnazijn.
  9. Snipper de bieslook fijn en meng eronder.
  10. Kruid met peper en zout.
  11. Snijd de wortel en de komkommer in hele fijne reepjes.
  12. Neem 6 aperitiefbordjes.
  13. Haal de zalm uit de marinade en leg ze op in de aperitiefschaaltjes.
  14. Doe er een beetje dressing over en serveer.