Zalm met notenkorst en spinazie

22-12-2018

Het zijn bijna feestdagen; de gezelligste en meest knusse dagen van het jaar!

Daar horen rijkelijke feestmenu's ook bij natuurlijk. Om al wat in de feeststemming te komen deel ik graag een licht maar toch verfijnd gerechtje met jullie. Het is ideaal om toe te leven naar de feestdagen en dit op een gezonde manier. 

Ingrediënten:

  • 1 zalmfilet
  • 2 eetlepels amandelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels peterselie
  • 200g spinazie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 knoflook teentje
  • 50g walnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180°C. Meng de fijngehakte amandelen met de fijngehakte peterselie en dille. Doe hier een geperst knoflookteentje bij en 2 eetlepels olijfolie. Leg de zalm in een ovenschaal en beleg met het olie mengsel. Bak ongeveer 20 minuten. Rooster de walnoten zonder vetstof. Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid goed af met peper en zout. Haal uit de oven en GENIET!