Zalm met citroen- olijfdressing

01-05-2017

Dinner is served. We gaan genieten van een snel en makkelijk gerechtje. Gebakken zalm, krielaardappeltjes en een salade. Als laatste nog een dressing met olijfjes en citroen.

Het receptje is iets wat zeer snel klaar is en daarom makkelijk te maken is tijdens de week. Zelf vind ik het heerlijk om van te genieten. Als je dressing over hebt, dan kan je deze gerust nog eens bij een slaatje serveren. Hopelijk geniet je er ook van! Het receptje die je hieronder vindt, is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 4 Zalmfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen
  • 600g krielaardappelen
  • 300g rucola
  • 100g waterkers
  • 100g kerstomaten
  • 1 rode ajuin
  • 1 handje basilicum
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1/2e citroen
  • 100ml olijfolie
  • 100 ml groentebouillon
  • schil van halve citroen
  • 12 zwarte (ontpitte) olijven

Bereidingswijze:

We beginnen met het gaar koken van de krielaardappelen, deze moeten ongeveer 15 à 20 minuten koken. Afhankelijk van hoe groot dat de krielaardappeltjes zijn.

Dan beginnen we met de zalm. Verwarm een pan en doe hierin de zalm met het vel naar beneden. Bak de zalm gedurende 3 minuten totdat het vel goudbruin en knapperig is. Haal de pan van het vuur en leg de zalm met het vel naar beneden in een ovenschotel. Knijp de halve citroen over de zalm uit en bestrooi met wat zout. Bak de zalm gedurende 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Ondertussen beginnen we met de dressing. Doe de kruiden, de knoflook, de mosterd, het citroensap, de olie en de groentebouillon in de blender en blend tot een gladde massa. Doe de dressing in een pannetje en verwarm deze. Snijd de schil van de gekonfijte citroen fijn en ook de olijven. Voeg deze toe aan de dressing en haal van het vuur. Roer goed door elkaar.

Als laatste maken we de salade door de rucola en de waterkers te wassen en te mengen. Snijd de kerstomaten in 2 en voeg deze aan de salade toe. Snipper de rode ajuin en voeg deze ook toe aan de salade. Meng alles goed door elkaar.

Leg op elk bord een zalmfilet en schep hier wat dressing over. Serveer met de gekookte krielaardappeltjes en wat van de salade. Serveer de dressing in een kommetje zodat er kan bijgenomen worden indien gewenst.