Wraps met courgetti

30-03-2017

Gisterenavond had ik zin om als avondeten nog eens wraps te maken. Ik vind dit altijd een toffe maaltijd en je kan er zeer veel meedoen. Dus ben ik eerst naar de winkel gegaan om alles te gaan halen. Ik heb gekozen voor volkoren wraps, want deze bevatten meer vezels dan witte wraps en gaan dus meer vullen.

Naast het kopen van de wraps moet ik natuurlijk ook nog kijken om ze met iets lekkers te vullen. Ik heb er voor gekozen om ze te vullen met gebakken courgetti, hummus, rucola en kerstomaatjes. Zelf vind ik hummus heerlijk, maar er zijn mensen die dit ook minder graag eten. Dat is bij mij thuis toch het geval :), daarom dat ik naast de hummus ook dezelfde wrap heb gemaakt met gerookte zalm.

In de winkel heb ik alles voor mijn wraps gekocht, maar ik heb er voor gekozen om mijn hummus zelf te maken. Als we deze zelf maken, dan kiezen we hoeveel olie we erin doen, zodat deze niet te vettig is. Wil je ook zelf hummus maken? Dan kan je hier het receptje ervan vinden.

Courgetti

Voor dit recept heb ik ervoor gekozen om courgetti te maken. Dit is dat we eigenlijk een soort van pastaslierten maken van onze courgette. Je kan dit met veel zaken doen:

 • Met een dunschiller en een aardappelmesje
 • Met een spiraalsnijder
 • Met een elektronische spiraalsnijder

Vroeger maakte ik mijn courgetti altijd met een dunschiller, dit is een redelijk intensief werk, maar zelf vind ik het nog tof om te doen. Eerst beginnen we met het mesje, over de lengte van de courgette kerven we de courgette in zodat er reepjes uit gesneden kunnen worden. Daarna gaan we met behulp van de dunschiller deze reepjes eruit 'snijden'. Zo krijg je een soort van courgette linguini of tagliatelle.

Nu heb ik een elektronische spiraalsnijder gekocht omdat het dan toch een stuk sneller gaat en omdat ik courgette ook heerlijk vindt. Het is mij opgevallen dat ik het hierdoor nu ook een pak vaker maak dan vroeger. Dus er volgen zeker nog recepten met courgetti.

Wraps met courgetti

Ingrediënten (2 personen)

 • 4 volkoren wraps
 • courgetti van 1 courgette
 • 1 eetlepel olijfolie
 • kruiden: curry, peper en zout
 • 4 eetlepels hummus
 • 4 handjes rucola
 • 16 kerstomaten

Bereidingswijze

 1. We beginnen met de courgetti te bakken. We doen hiervoor de olie in een pan en voegen de kruiden naar eigen smaak toe. Als de pan goed warm is bakken we hierin de courgetti. Roer er af en toe door en bak gedurende 5 minuten.
 2. Nadien wassen we onze rucola en kerstomaten en halveren we de kerstomaatjes.
 3. Dan beginnen we aan de wraps. Per wrap beginnen we met eerst een laagje hummus en hierop schikken we dan wat courgetti, 1 handje rucola en 4 kerstomaatjes. Vervolgens rollen we de wrap op. Ik snijd deze dan graag schuin door in het midden om te presenteren. Je kan ze ook heel laten. Dit doen we totdat de wraps op zijn.

Gemakkelijk en snel klaar, smakelijk!

Ik heb dus 2 varianten gemaakt, de ene zoals hierboven en de andere met gerookte zalm. Het recept was volledig hetzelfde, enkel de hummus werd vervangen door gerookte zalm. Per wrap heb ik 2 sneetjes gebruikt. Ik had gisteren alvast een fan, hopelijk vind je het ook lekker.