Volkoren pasta met groene asperges en zalm
20-06-2022
Vandaag had ik nog eens zin in pasta! Pasta is echt my all time favorite. Ik zou elke dag pasta kunnen eten.
Ik koos ervoor om een pasta met groene asperges en zalm te maken omdat dit redelijk snel klaar te maken is. Ik koos voor een licht philadelphiasausje zodat het niet droog zou zijn!
Ik werkte de pasta af met een beetje verse bieslook, wat afgebakken pijnboompitjes en mijn heerlijke pasta was klaar!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gr verse zalm
- 400 gr pasta (volkoren)
- 400g groene asperges
- 1 sjalot
- 300 ml melk
- 100g philadelphia
- peper
- zout
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Breng gezouten water aan de kook in een grote pot.
- Snipper de sjalot fijn.
- Kook de asperges beetgaar in het kokende water. Schep de asperges met een schuimspaan uit en kook vervolgens de pasta in hetzelfde water beetgaar.
- Fruit de sjalot aan in een klein scheutje olijfolie. Doe de asperges erbij en overgiet met de melk en philadelphia. Kruid met peper en zout en laat enkele minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
- Verhit een scheutje olijfolie in een anti-kleefpan en bak hierin de zalm. De zalm mag nog een beetje roze zijn vanbinnen.
- Giet de pasta af en voeg deze bij de asperges en de room. Meng goed door elkaar.
Smakelijk!
Amélie