Volkoren pasta met feta en romige tomatensaus
20-06-2018
Vandaag had ik zin in een pasta, om het gezond te houden heb ik gekozen voor volkoren pasta gecombineerd met veel groenten en een klein beetje feta kaas.
Feta is een redelijk vette kaas daarom beperken we de portie.
INGREDIËNTEN
- 75g volkoren pasta
- 1 sjalot
- 1/2 courgette
- 1 wortel
- 1/2 paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 ml magere room (<10% vet)
- 1/2 blikje tomatenpuree
- 70g feta
- peper, zout en Italiaanse kruiden
BEREIDINGSWIJZE
- Was de groenten en snijd ze in blokjes.
- Snipper het sjalotje fijn.
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Stoof de ui aan in se olijfolie.
- Voeg daarna de wortel toe.
- Voeg een 5- tal minuten later de paprika en de courgette toe.
- Stoof aan tot alle groenten beetgaar zijn.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
- kruid met peper en zout en Italiaanse kruiden.
- Voeg als laatste se room toe e laat even doorkoken.
- Giet de pasta af en serveer met de saus.