Vegetarische ovenschotel

12-04-2019

Met veel plezier deel ik (Chiara) vandaag een receptje die ik heel vaak klaar maak. Afhankelijk van welke soorten groenten ik in huis heb kan mijn gerecht gaan variëren. Vandaag deel ik de ovenschotel met aardappelen,tomaat, courgette en kikkererwten. Ik maak dit graag klaar omdat het niet veel tijd vraagt en zo ook de restjes van mijn groenten worden verwerkt. Het moet natuurlijk wel een tijdje in de oven. Zelf vind ik dat niet erg, want zo heb ik tijd om verder te werken aan iets anders. 

Tijdens onze vorige opleidingsdag heb ik ervoor gekozen om dit recept te gaan serveren als lunch. Hierbij heb ik rekening gehouden dat er meer koolhydraten aanwezig moeten zijn dan als ik dit zou gaan serveren als diner. Dit omdat we overdag meer energie nodig hebben dan 's avonds. Wij hebben er alvast van genoten! Benieuwd naar de bereidingswijze? Lees dan verder. 

Vegetarische ovenschotel

Bereidingswijze

Ingrediënten (3 personen)

  • 450g aardappelen
  • 2 courgettes
  • 200g tomaten, groot
  • 200g tomaten, klein
  • 1/2 ui, rood
  • 150g kikkererwten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Kruiden: Peper, zout, tijm, rozemarijn
  • 30g geitenkaas, potje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was en schil de aardappelen en snijd deze in vieren.

  3. Was vervolgens de courgette en snijd deze in schijfjes.

  4. Was de tomaten. Snijd de grote tomaten in partjes en de kleine in twee.

  5. Snijd de ui in kleine blokjes.

  6. Leg alles in een ovenschaal en voeg vervolgens de kikkererwten en olijfolie toe. Meng goed.

  7.  Kruid af naar eigen smaak.

  8. Plaats de schaal in de oven ongeveer 35 à 40 minuten.

  9. Voeg aan de helft van de tijd (+/-20min) de geitenkaas toe en meng goed.

  10. Serveer.

Smakelijk, liefs Chiara