Vegetarische jacket potato

29-05-2018

Naar aanleiding van de tips die we gaven in onze vorige blogpost 'Vegetarisch voor vleeseters' volgt hier een receptje. Deze gevulde aardappel kan zo bij de BBQ! Je doet er niet alleen de vegetariërs aan tafel een plezier mee, ook de vleeseters zullen in verleiding gebracht worden om dit hartige gerechtje met looksaus te proberen.

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

  • 2 grote aardappelen
  • Olijfolie
  • 250 g bruine champignons
  • 200 g edamame of sojabonen (diepvries)
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 eetlepels magere Griekse natuur yoghurt
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • Een snuifje paprikapoeder
  • Een snuifje kerriepoeder

BEREIDINGSWIJZE

Aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aardappel en prik er een paar keer in met een vork.
  3. Plaats de aardappel gedurende 10 minuten in de microgolfoven tot de schil wat begint te verrimpelen. Draai eventueel halverwege de bereidingstijd de aardappel eens om.
  4. Doe nadien een paar druppels olie over de aardappel en wrijf de schil ermee in.
  5. Plaats de aardappel nog 10 minuten in de oven om de schil krokant te maken.

Vulling

  1. Ondooi de edamame gedurende 2,5 minuten in de microgolf.
  2. Spoel ze af onder koud water en haal vervolgens de bonen eruit.
  3. Houd ¼ teentje look apart voor de saus en snijd de rest fijn.
  4. Stoof de look aan in een pan met wat olie.
  5. Snijd de champignons in vier en bak tot ze gaar zijn.
  6. Voeg vervolgens de bonen toe en bak even mee.
  7. Blus met de sojasaus en werk het geheel af met sesamzaad.

Saus

  1. Rasp ¼ teentje look.
  2. Meng dit met de yoghurt en de light mayonaise.
  3. Voeg naar smaak paprika en kerriepoeder toe.

Snijd de aardappelen open en vul met de champignons en edamame. Werk af met een beetje van de looksaus.