Vanille pudding

22-03-2017

Bij ons duivelsbroodje zorgen we ook nog voor een dessertje. Ons dessertje is een potje verse vanillepudding met volkoren speculoos en een spiesje met blauwe bessen om mee te nemen

INGREDIËNTEN:

  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 3/4l halfvolle melk
  • 75g suiker (of zoetstof a ratio 75g suiker)
  • Enkele pakjes volkoren speculoos

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Breng het grootste deel van de melk aan de kook. (laat nog een klein beetje over)
  2. Breek de vanillebloem in de overgebleven melk.
  3. Wanneer de melk dampt voeg je de suiker of het zoetstof toe.
  4. Wanneer de melk kookt voeg je de oplossing met de vanillepuddingpoeder toe.
  5. Blijf roeren tot er een binding ontstaat en laat even doorkoken.
  6. Haal van het vuur en verdeel in schaaltjes.
  7. Werk af meteen volkoren speculoos koekje.