Spaghetti courgetti
Je hebt het woord courgetti waarschijnlijk al veel horen vallen maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen. Eigenlijk is dit niet moeilijk. Je hebt twee opties: je kan courgetteslierten voorverpakt kopen in de winkel of zelf slierten maken. Zelf slierten maken doe je aan de hand van een spiraalsnijder. Je kan deze al terugvinden in vele winkels.
Als je toch nog graag de smaak van pasta hebt, kan je ook de helft courgetti doen en de andere helft pasta.
De saus is een gewone bolognaisesaus die je kan maken met heel veel groenten. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van paprika, wortel en champignons. Maar je kan hem natuurlijk naar eigen smaak maken.
Ingrediënten
Voor de courgetti:
- 1 courgette
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Spiraalsnijder
Voor de saus:
- Halve ui
- 1 teentje look
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 g kalfsgehakt
- 2 wortelen
- Halve paprika
- 5 champignons
- 100 g tomatenblokjes (uit blik)
- Half potje tomatenpuree
- Italiaanse kruiden
- Zout
- Peper
Afwerking
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Voor de courgetti:
- Verwarm de oven op 200°c
- Was de courgette en draai hem door een spiraalsnijder
- Doe ze allemaal in een vuurvaste schotel
- Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout
- Meng alles goed
- Doe er aluminiumfolie over en zet 10 minuten in de oven op 200°C.
Voor de saus:
- Was de wortel en de paprika en snij hem in kleine stukjes
- Snij de champignons in plakjes
- Maak de uit schoon en snij hem in kleine stukjes
- Fruit de ui aan in een eetlepel olijfolie
- Doe er het gehakt bij als de ui glazig is
- De wortel, paprika en champignons mogen er ook bij als het gehakt gaar is
- Doe er de tomatenblokjes en tomatenpuree bij
- Laat een 20-tal minuten pruttelen tot alles gaar is.
- Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden
Doe de courgetti in een bord en doe er een schep saus bovenop en werk af met wat Parmezaanse kaas