Salad Jar

08-06-2018

Een salade die lang vers blijft er ook nog eens leuk uitziet? Dat is deze 'salad in a jar'.

Het fenomeen bestaat al een tijdje, maar we willen je het principe graag nog eens uitleggen. Je begint met onderaan in de pot je dressing toe te voegen. Daarop komen dan de iets hardere groentesoorten. Dit zijn bijvoorbeeld soorten die ook opgelegd zouden kunnen gegeten worden. De volgende laag zijn de zachtere groenten. Daarna kun je een laagje met eiwitrijke voedingsmiddelen toevoegen zoals kaas, kip, vis of vlees. Indien gewenst kun je ook een laagje met koolhydraten voorzien zoals aardappelen, pasta, rijst of couscous. Als laatste werk je af met de sla.

Door de laagjes voorkom je dat alle ingrediënten al meteen met elkaar en de dressing in contact komen waardoor het geheel er niet lang smakelijk zou uitzien. Voor het eten kun je eens schudden met de 'jar' of giet je de inhoud ervan uit in een bord.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1/2 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 kleine appel
  • 1/2 komkommer
  • 8 zwarte olijven
  • 8 walnoten
  • 50 g fetakaas
  • 35 g veldsla

Bereidingswijze

  1. Snijd de appel in blokjes.
  2. Snijd de komkommer in sliertjes met een dunschiller. Schil daarbij telkens tot net aan de zaadlijsten.
  3. Maak de dressing door de olijfolie, balsamico azijn, honing en mosterd te mengen.
  4. Begin met de dressing toe te voegen aan de 'jar'.
  5. Voeg daarna een laagje appel toe.
  6. Leg de komkommerslierten op de appelstukjes.
  7. Maak vervolgens een laagje met de fetakaas.
  8. Voeg nu nog de walnoten en olijven toe en werk af met de veldsla.