Rode bietensalade

14-07-2018

Met het mooie weer, eet ik graag eens een salade. Na een tijdje ben ik dan ook mijn traditionele slaatjes beu en zoek ik naar een afwisseling. Toen ik in de winkel liep zag ik rode bieten staan en koolrabi. Dit zijn 2 groenten die ik wel graag eet, maar niet altijd aan denk. Zelf ben ik niet de grootste fan van rode biet, maar dit kan heerlijk zijn als het juist wordt klaar gemaakt.


Als ik denk aan rode biet in een salade, dan denk ik onmiddellijk aan een salade met appel erbij. Doordat ik zelf allergisch ben aan appel, moet ik dus zoeken voor een leuk alternatief. Dus heb ik ervoor gekozen om in deze salade te werken met aardbei, heerlijk bij rode biet en ook nog steeds in het seizoen (loopt wel op zijn einde).

De salade die je hier gaat vinden is eerder een bijgerecht voor bij bijvoorbeeld een barbecue, maar je kan dit ook nog aanvullen met andere groenten, wat brood, pasta of dergelijke om er een volwaardige maaltijd van te maken. Ik had deze salade zondag gemaakt tijdens mijn foodprepping voor de week en dan er volop mee gevarieerd. De lekkerste variant vind ik tot dus ver die met feta (ik eet dat gewoon veel te graag, denk ik).

INGREDIËNTEN:

 • 1 koolrabi
 • 1 rode biet
 • 200g aardbeien
 • 1 hand bladpeterselie
 • 2 eetlepels witte wijnazijn
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Schil de rode bieten de koolrabi en rasp deze;
 2. Snijd de aardbeien in partjes;
 3. Meng de rode biet, koolrabi en aardbeien onder elkaar;
 4. Voeg de witte wijnazijn, olie, bladpeterselie, peper en zout toe;
 5. Meng alles goed onder elkaar.

Je kan deze salade eventjes in de koelkast bewaren en dan opdienen bij je barbecue of etentje. Het is ook zeer leuk om deze salade af te werken met nog wat gehakte okkernoten net voor het opdienen. Dit zorgt voor een extra crunch en een leuke extra smaaktouch. Hopelijk vinden jullie de salade even lekker als ik!