Rijstgriesmeelpudding met frambozen

10-06-2018

Griesmeelpudding is een gezond en vullend tussendoortje. Deze variant hebben we gemaakt op basis van rijstgriesmeel, dus een leuk alternatief voor de welbekende rijstpap. Doordat het gemaakt is op basis van rijstgriesmeel kan je deze pudding ook snel FODMaP-vriendelijk maken, vervang de melk dan door lactosevrije melk.

Door deze rijstgriesmeelpudding aan te vullen met zomers fruit zoals frambozen, maken we er een zomers fris tussendoortje van.

Opermking voor de mensen die het FODMaP-vriendelijk willen houden: overdrijf niet met frambozen, ze zijn slechts beperkt toegestaan namelijk max. 20 stuks.

Ingrediënten:

  • 1 vanillestokjes
  • 1liter magere melk
  • 10-tal frambozen
  • 75g rijstgriesmeel

Bereidingswijze:

  1. Haal het merg uit het vanillestokje
  2. Breng de melk samen met het vanillemerg en stokje op een laag vuur aan de kook.
  3. Was en snijd het fruit in gewenste vorm.
  4. Haal vervolgens het stokje eruit en voeg het griesmeel toe.
  5. Laat 5 minuten goed doorkoken.
  6. Verdeel de pudding over enkele glaasjes en laat afkoelen.
  7. werk af met het fruit.
  8. Serveer!