Recovery-cakeje

23-06-2019

Na het sporten is het natuurlijk ook nog altijd belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. We gaan er dan op letten dat we voldoende eiwitten, koolhydraten, electrolyten en vocht binnenkrijgen. We hebben nog niet zo lang geleden al een recoveryshake gedeeld, maar misschien ben je net zoals mij en heb je liever iets om te knabbelen na het sporten.

Deze appel-yoghurtcakejes zijn gemaakt met Skyr yoghurt, omdat dit een hoog eiwitgehalte heeft (hoger dan gewone yoghurt). De appeltjes en suiker zorgen voor de aanvulling van koolhydraten, alsook de witte bloem (die weinig vezels bevat) zorgt ervoor dat de cake snel wordt opgenomen. De smaakcombinatie van appel en kaneel is heerlijk! Je kan de cakejes warm opeten of koud, aan jou de keuze. 

Appel-yoghurtcakejes

Ingrediënten:

  • 500g appels (+/- 4 appels)
  • Sap van ¼ citroen
  • 2 eieren
  • 85g suiker
  • 8g vanillesuiker (1 zakje)
  • 150g Skyr (of magere kwark)
  • 250g zelfrijzende bloem
  • Snuifje kaneel
  • Snuifje zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 °C. Schil de appels en snij in blokjes. Doe het citroensap erover. Klop de eieren samen met de suiker op. Voeg vervolgens de Skyr, bloem, kaneel en zout toe en meng goed. Meng de stukjes appel door het beslag. Doe het beslag in (siliconen) cupcakevormpjes. Bak de cake 50 minuten in de oven. Wanneer de cake goudbruin is en na het prikken met een mes is het mes droog, dan mag de cake uit de oven. Laat vervolgens afkoelen.

Smakelijk!

Lotte