Rabarber frangipannetaart

03-08-2017

Zoals gezegd heeft Emma rabarberconfituur gemaakt om er daarna een taart mee te maken. Wat is dit nu geworden? Een frangipanetaart met rabarber, zeker een lekker receptje om thuis uit te proberen. En laat ons eerlijk zijn op een druilerige dag als vandaag is het leuk om te bakken, dus dan smaakt een gezonde taart zeker.

INGREDIËNTEN:

Taartbodem:

  • 250g bruine bloem
  • 170g witte bloem
  • 200g margarine
  • Een snuifje zout
  • 125ml ijswater

Vulling:

  • 1 staaf rabarber
  • 4 eetlepels zelfgemaakte rabarberconfituur zonder suiker
  • 125ml melk
  • 80g witte bloem
  • 100g bruine bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 130g amandelpoeder
  • 25g zoetstof
  • 200g margarine
  • 2 eieren

BEREIDINGSWIJZE

Taartbodem:

  1. Kneed de bloem samen met de margarine en het zout.
  2. Voeg daarna beetje bij beetje het ijswater toe en blijf kneden tussendoor.
  3. Rol in plasticfolie en laat even (2u) opstuiven in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit, als het te plakkerig is, kan je het uitrollen tussen 2 bakpapieren.
  5. Breng het deeg in een beboterde en bebloemde vorm.
  6. Prik er gaatjes in en laat 10 min. voorgaren in de oven.
  7. Haal uit de oven, laat even afkoelen en bereid de taart in de bodem.

Vulling:

  1. Doe de margarine in een kom.
  2. Doe er de zoetstof bij.
  3. Meng er nu de eitjes 1 voor 1 onder.
  4. Doe er de amandelpoeder bij.
  5. Meng alles met een spatel.
  6. Meng er nu ook de bloem en daarna ook de melk onder.
  7. Meng er als laatste nog een snuifje zout onder.