Pompoenrisotto

15-11-2019

Pompoenrisotto

Ingrediënten (4 personen)

  • 800g pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ajuin
  • 200g zilvervliesrijst
  • 1l groentebouillon
  • 100g feta
  • Salie
  • 1 handje pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Leg de pompoen op een met bakpapier bedekte bakplaat en sprenkel hierover 1 eetlepel olie.
  3. Kruid de pompoen met peper, zout en salie.
  4. Bak de pompoen gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  5. Snipper de ajuin.
  6. Doe 1 eetlepel olijfolie in een kom en bak de ajuin totdat deze glazig is.
  7. Voeg de rijst toe en bak deze gedurende 1 minuut mee.
  8. Blus het geheel met de groentebouillon en laat het geheel rustig gaar koken.
  9. Als de rijst gaar is voeg de pompoen toe en meng alles goed onder elkaar.
  10. Verkruimel de feta erboven en roer deze er lichtjes door.
  11. Werk eventueel af met nog wat vers gesnipperde salie.

Smakelijk!

Lotte