Pittige groentetaart

19-12-2018

Groentetaarten; I Love it!

Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken, je hebt eindeloos veel varianten en ze zitten boordevol groenten.

Vandaag ging ik op zoek in mijn koelkast naar restjes van de voorbije week. Vaak vind ik dan nog een halve courgette, half bakje champignons, enkele wortelen, enz...

Met mijn rijke vondsten ging ik aan de slag en koos ik vandaag voor deze groentetaart om de vingers van af te likken! 

Ingrediënten:

  • 250g volkoren bloem
  • 40g boter
  • 90ml water
  • zout, peper
  • olijfolie
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 4 lente uitjes
  • 2 rode paprika pepers en 1 groene
  • Geraspte emmentaler kaas
  • Rucola, tomaatjes, lente ui (voor het slaatje)
  • Verse kruiden: oregano, bieslook, basilicum,...

Bereidingswijze:

Je begint eerst met de bereiding van het deeg: weeg de bloem en boter af en doe het in een kom. Doe het water erbij en kneed goed; laat vervolgens 30 minuten staan met een handdoek erbovenop.

Snij de ui en wortelen en fruit in olijfolie, voeg vervolgens de gesneden courgette, champignons en pepers toe. Wanneer de groenten zacht zijn, laat je het geheel 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen en roer goed om. Afkruiden doe je naar eigen smaak; ik kies voor deze groentetaart voor veel verse kruiden zoals basilicum, oregano,...

Het deeg rol je goed en strak uit over je babkpapier met een deegrol. Vervolgens leg je het deeg mooi in een ronde bakvorm/ taartvorm. Je kan nog enkele gaatjes prikken in het deeg met een vork. Beleg het deeg met je vulling van groenten en bestrooi het geheel met geraspte emmentaler kaas.

Vervolgens zet je de groentetaart in een voorverwarmde oven van 200°C en dit gedurende ongeveer 20 - 25 minuten.

Et Voila; je groentetaart is klaar! Je kan dit serveren met een klein slaatje naar wens. Geniet ervan!